luni, 3 noiembrie 2008

Şoferi, fără alcool sau droguri

Elevii claselor a XII-a din cadrul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Oradea au participat la o acţiune desfăşurată de Poliţia Rutieră, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA), Inspectoratul Şcolar şi Şcoala Auto Opel West.

Temele au fost „Recomandări pentru prevenirea accidentelor rutiere”, „Legislaţia rutieră în materie de mopede şi motociclete”, „Efecte ale consumului de alcool şi droguri la volan”, iar activitatea se înscrie în cadrul manifestărilor desfăşurate cu ocazia Zilei Europene a Siguranţei Rutiere.
Tinerii prezenţi au ascultat sfaturile organizatorilor acţiunii, care au ţinut să precizeze importanţa existenţei responsabilităţii la volan, dar şi efectele dezastruoase venite ca urmare a condusului în stare de ebrietate. „Până în luna septembrie a acestui an, în judeţul nostru au avut loc 456 accidente rutiere soldate cu 52 morţi şi numeroşi răniţi. Multe dintre acestea au avut la bază consumul de alcool”, a precizat Valentin Pănescu, comisar-şef al Poliţiei Rutiere Bihor.

2 comentarii:

  1. mai consjtienti is elevi dekat politaii...noi facem campanii la noi n lic da nu tin minte ei s fi venit o deat makar

    RăspundețiȘtergere
  2. am vazut si eu destui inconjtienti care DE LA "UN PAHAR" or nenorocit enorm de multi oameni.

    RăspundețiȘtergere